Spelkonsol kontra dataspel

Det är en gammal fråga som bara kommer att bli intensivare det kommande året då Xbox 360 är i full gång och PS3 och Revolution släpps. Vilken är bättre? Vilket system är rätt för mig? Tja, jag föreslår båda, men om du måste välja den ena eller den andra måste du överväga några saker.

Priset är definitivt en stor sak.

Jag menar, när var sista gången du inte ens slog ögat när du köpte något $ 500 eller mer? Slutsats: Datorspel är dyrare. Varför? Eftersom datorer inte gjordes bara för spel. De är en miniräknare, ordbehandlare, internetnavigator, musikspelare, filmvisare och fotoredigerare. De är mer än bara spelmaskiner. Konsoler, å andra sidan, är det vanligtvis inte. Nyligen har konsolen varit online från och med Dreamcast och jag har inte sett någon skriva ut ett kalkylblad eller en bokrapport från en ännu. Konsolen är enbart för spel och går mellan 100-500 dollar. Datorer är däremot mycket mer än spelmaskiner och går mellan 1 500 och 3 000 dollar och behöver uppgraderas då och då för att spela de senaste och bästa spelen.

Genre är ett problem.

Om du är en Real Time Strategy-fan och bara äger en konsol, sörjer jag för dig. Och om du är ett fan av plattformsspelaren kommer dataspel att vara ett sorgligt misstag. Genrer skapar stora problem på grund av kontroller kontra tangentbord / mus. Olika spel spelar mycket bättre på olika konfigurationer. Datorspel är bäst för Real Time Strategy (RTS) -spel, First Person Shooters (FPS), Massively Multiplayer Online Role Playing Games (MMORG), Flight Simulation-spel och Peka och klicka-äventyrsspel. Konsoler är å andra sidan bättre för kampspel, action- / äventyrsspel, plattformsspel, rollspel (RPG) och sportspel.

Att förstå teknik kan vara ett problem. Datorn är lite mindre stabil än konsolen. Jag menar, när sist såg du Playstation låst eller fick dödens blå skärm? Aldrig, eller hur? Detsamma kommer hit. Vissa datorspel kan vara lite envisa för att kontrollera hur din dator gillar dem eller om din dator kanske inte uppfyller systemkraven. Konsolen, å andra sidan, har inte det problemet. De som utformar spelet måste uppfylla konsolens krav så att du inte har några problem. Om du har lite grundläggande kunskaper om datorer, kommer du ha det bra. Om inte, kan en konsol vara bättre för dig.

Så som jag har förklarat, om du vill ha mer av ett spelsystem för skolan och jobbet eller bara gillar spelgenrer som RTS och MMORG-spel, skulle jag gå med PC. Om du gillar plattformsspel, Action / Adventure eller Sports eller din plånbok är lite på den tomma sidan, skulle jag gå med konsoler. Det kommer inte att kunna surfa på Internet eller hjälpa dig med något annat, men det kommer att spela några bra spel.

Om du vill ha en konsol i slutet av den här artikeln har du tre alternativ just nu. Du kan köpa en Gamecube om du gillar innovation, köpa en Xbox om du gillar de bästa grafik- och FPS-spelen, eller köpa en PS2 om du vill ha ett stort bibliotek med spel eller gillar kampspel, Action / Äventyrsspel, plattformsspel och RPG-spel. Du har också andra alternativ. Du kan vänta tills Xbox 360 kommer ut denna månad och få det eller vänta tills Nintendo och PS3 Revolution kommer ut nästa år.

Om du vill ha råd om speldatorer och speldatorer är http://www.gaming-computers-authority.com en utmärkt resurs för alla dina frågor och har till och med handledning om hur du bygger din egen dator.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *